VA – Xibalba

| by | Darkpsy, Experimental, Hi-Tech, Release | 0 comments:

A Valu Records egy 2017-ben, az összesen fél millió lelket számláló Maldív-szigetekről indult független kiadó, amely lassú, de permanens munkával napjainkra fokozatosan gyökeret ereszt a világ minden táján.
Stílusukban elsősorban a tudatot módosító, feszes tempójú elemekre fókuszálnak: kezdve ezt a Suomi és Forest műfajoktól a DarkPsy-ig, az őrült Hi-Tech-ig, a kísérleti Psycore-ral bezárva.
Céljuk, hogy a világ meghallja ezeket az arcpirító, fiatal tettre kész előadók által írt, kegyelmet nem ismerő alkotásokat. Előfordulhat, hogy valamely trekk egy garázsból, egy domb tetején lévő kalyibából fakad, vagy akár a tenger alól… A lényeg, hogy a kiadó befogadó platform legyen új, nem mindennapi művészek számára.
Legfrissebb, 9 számot felvonultató válogatásukkal stílus repertoárjuk két utolsó műfajának adóznak.
A számok mustrájánál a kiadó feje, Yakawrath segítségére volt Black Phillip és nehéztüzérségi támogatást nyújt még az Anomalistic egyik friss, tavaszi igazolása, Karajá és honfitársa Elvenfolk.
A kevésbé ismert nevek közül az újonnan alakult Toxic Twins formációt és Aniccā-át szeretnénk kiemelni, akinek szóló lemezét is melegen ajánljuk a kiadó kínálatából a kísérleti DarkPsy/Psycore iránt fogékony olvasók számára.
Meg úgy amúgy a teljes diszkográfiát, hamar végig lehet rajta érni és közben egészen kellemes meglepetésekbe belefutni…

Tags: , , , , , , , , , ,

Szólj hozzá