Domino – Domino Effect

| by | Goa Trance, Psytrance, Release | 0 comments:

Az oldal olvasói közül ki ne ismerné Maiko vagy Psynonima személyét és munkásságát, de az első, valóban világhírnévre szert tett női goa DJ és producer a brit Domino.
Angliában látta meg a napvilágot, de Goa szigetén nevelkedett, iskolás éveit pedig Anjunában töltötte, ahol már egészen fiatal korában elkezdett érdeklődni az India legkisebb államában éppen virágkorát élő elektronikus partykultúra iránt. Viszont zene iránti szeretete nem kizárólag az ottani behatásokból táplálkozott, a Front 242, Yello, The The, Kraftwerk és Nitzer-Ebb is mind nagy hatással voltak rá.
Tinédzser évei alatt keresett modell volt, ami nem is csoda, hiszen egzotikus külsejét és kisugárzását nyugat-indiai, kínai és brit felmenőinek köszönheti. Már ekkor előszeretettel készített válogatáskazettákat barátainak és végül az ő unszolásukra határozta el magát, hogy a modellkedés helyett belefog valamibe, ami egy kicsit nagyobb kihívást jelentene számára.
Több kisebb-nagyobb helyi fellépés után 1995-ben debütált a tengerentúlon, mint lemezlovász. A Juno Reactor formáció egyik alapítója, Mike Maguire figyelt fel rá egy klasszikus, beach bulin még Goán, ami után rögtön fel is kérte, hogy nyissa meg közelgő eseményüket a Brixton Academy-n. Az ekkor 23 éves Domino saját walkmanjeit használva, DAT kazettákról mixelt és ezen szokását mind a mai napig nem engedte el, azon kevesek közé tartozik a világon, akik még mindig ezt a nagy koncentrációt és ösztönökre hagyatkozást igénylő analóg technikát használják. A szcénából csak Goa Gil játszik hasonló módon.
Hatalmas rajongótáborral rendelkezik több országban is, de Japánnal valamiért különleges kapcsolatot ápol, 1996 óta tagja a tokiói székhelyű Equinox Recordsnak.
A legelső Boom Festival óta visszatérő vendég minden évben, de őrzi a műfaj hagyományait az Antaris Project és a ZNA Gathering eseményein is.
A mostani Avatar Records gondozta megjelenéshez Manmademan, Tsuyoshi Suzuki és az Electric Universe is hozzátette mindazt, ami szerintük Lady Domino dinamikus és energiától duzzadó stílusát jellemzik, de maga a művésznő is megcsillogtatja produceri képességeit két trekk erejéig. ????

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Szólj hozzá